1. Which unit is used to measure the depth of the sea?
Ans: Fathom
2. What is the nucleus of an atom made up of?
Ans: Protons and neutrons
3. The Lion Capital was discovered at which place?
Ans: Sanchi
4. Which instrument is used to observe the bottom under water?
Ans: Hydroscope
5. Which scientist coined the term “Mutation”?
Ans: Hugo de Vries
6. During whose reign did the Black Hole Tragedy occur?
Ans: Siraj-ud-Daulah
7. Where is the tomb of Jahangir located?
Ans: Lahore
8. The Hindu Widows’ Remarriage Act was passed during the tenure of which Governor-General?
Ans: Lord Canning
9. Where is the Banni Grassland located?
Ans: Gujarat
10. Which is the easternmost river of West Bengal?
Ans: Raidak River