General Knowledge 06.08.2026

1. Where is bile produced?
Ans: Liver
2. On which continent is the Sahara Desert located?
Ans: Africa (specifically North Africa)
3. What is the largest nerve in the human body?
Ans: Sciatic nerve
4. Who adopted the title “Amitraghata” (Slayer of Enemies)?
Ans: Bindusara
5. Who is the author of the book Tarikh-i-Firoz Shahi?
Ans: Ziauddin Barani
6. Who wrote the book Pavanaduta?
Ans: Dhoi (Dhoyi)
7. What is the largest delta in the world?
Ans: The Ganges Delta
8. Where is Lothal located today?
Ans: Gujarat, India
9. Who appoints the Chief Justice of the Supreme Court?
Ans:: The President
10. Who wrote the Arthashastra?
Ans:: Kautilya (Chanakya)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!