Current Affairs 03.09.2026

1. Which Indian state introduced the Startup Mission portal along with its Startup Policy 2026?

Answer: Madhya Pradesh

2. The AIM-424 Malice long-range air-to-air missile was unveiled by which country?

Answer: United States

3. World Sanskrit Day 2026 was observed on which date?

Answer: August 28

4. Which company completed the acquisition of Porsche subsidiary MHP Management at an enterprise value of €320 million?

Answer: Infosys

5. India collaborated with which country to mobilise 10 trillion yen in private investment over the next decade?

Answer: Japan

6. Which sanctuary has emerged as an important breeding stronghold of the Black-necked Stork?

Answer: Khijadiya Sanctuary

7. Who created history by becoming the first Indian chess player to win the Grand Chess Tour title?

Answer: D Gukesh

8. India’s first non-GMO, high-expansion popcorn maize hybrid seed was launched in which state?

Answer: Telangana

9. The National Security Guard conducted its first-ever Mahila Commando Conversion Course in which Indian state?

Answer: Rajasthan

10. Which Indian bank joined hands with Citigroup to finance NRI foreign-currency deposits?

Answer: Axis Bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!