Current Affairs 26.10.2026

1. Who took oath as the Governor of Karnataka in October 2026?

Answer: Sudha Yadav

2. Which renewable energy company secured a $100 million financing facility from Dutch development bank FMO for renewable energy projects in India?

Answer: ReNew Power

3. Which Indian state received the SKOCH Silver Award for its Grassroots Football Festival (Baby League) initiative in October 2026?

Answer: Nagaland

4. In which city did the Embassy of India launch its AI avatar, DEWI, in October 2026?

Answer: Jakarta

5. In which city did IISc and Samsung Semiconductor India Research inaugurate a specialised Quantum Research Lab?

Answer: Bengaluru

6. Which Indian power company signed a cooperation agreement with Africa50 to develop power-generation projects across Africa?

Answer: NTPC Limited

7. Which technology company signed an MoU with MeitY Startup Hub to accelerate the development and commercialisation of deep-tech startups in India?

Answer: IBM

8. Which area was announced as Ladakh’s eighth district in October 2026?

Answer: Sankoo

9. Which bank partnered with Ashok Leyland to provide vehicle financing solutions for commercial vehicle customers?

Answer: Kerala Grameena Bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!