DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 16th July 2019

1) Navjot Singh Sidhu resigned as Cabinet Minister recently, he belongs to the state of;

Ans:- Punjab

2) The researchers of which country have found that Electronic cigarettes damages brain stem cells?

Ans:- US

3) When was the International Chamber of Commerce, the largest, most representative business organization in the world, founded?

Ans:- 1919

4) Who won the World Boxing Council International Welterweight Title in the inaugural Super Boxing League 2019?

Ans:- Amir Khan

5) Which movie has won Best Feature Film award at SAARC film festival?

Ans:- Nagarkirtan

6) Which state government has appointed Senior BJP leader Kalraj Mishra as the governor?

Ans:-Himachal Pradesh

7) Which ministry launched a scheme named 'LaQshya' to improve quality of care in labor room and maternity operation theatres in public health facilities?

Ans:- Ministry of Health and Family Welfare

8) Julie Sweet was appointed as the new CEO of which of the company?

Ans:- Accenture

9) Name the country which will host the ICC World Cup 2023?

Ans:- India 

10) As per the recommendation of which panel, RBI directed banks to withdraw the charges levied on the NEFT and RTGS transactions ?

Ans:- Nandan Nilekani panel

11) An upcoming event of meeting of Trade ministers of 16 Asia Pacific Countries is going to be held in the month of_______?

Ans:- August

12) What is name of the first Indian moon landing mission?

Ans:- Chandrayan 2

13) Who won the Wimbledon 2019 Final?

Ans:- Novak Djokovic

14) When did the West Bengal government observe 'Save Water Day'?

Ans:- 12 July 2019

15) India's first ethanol-powered motorcycle is ________?

Ans:- Apache RTR 200 Fi E100

16) The 9th edition of the SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation) festival 2019 held in __________.

Ans:- Colombo, Srilanka

17) Who has been conferred with the Honorary Fellowship of the Royal College of Surgeons (FRCS) of Thailand?

Ans:- P.Raghu Ram

18) Who has been appointed as the new General Secretary of the BJP?

Ans:- BL Santosh

19) In order to facilitate trade between Bhutan and which country India has set up a waterway in Brahmaputra River?

Ans:- Bangladesh

20) Who is the Chairman of TVS Motor Company?

Ans:- Venu Srinivasan

21) The capital city of The Netherland is_________

Ans:- Amsterdam

22) Name the Indian Boxer who has clinched his 11th consecutive win in US professional Boxing.

Ans:- Vijender Singh

23) Chandrakant Kavlekar sworn in as the new Deputy CM of __________.

Ans:- Goa

24) What is the name of the India's Robot rover that will be release by the moon lander on the moon as a part of the chandrayan-2 mission?

Ans:- Pragyan

25) Name the Bank which provides $100 million to L&T Finance arm for wind and solar infrastructure projects.

Ans:- AIIB

26) Which film has won the four awards,at the 9th edition of the SAARC festival 2019?

Ans:- Nagarkirtan

27) In which year was FCI (Food Corporation of India) founded?

Ans:- 1965

28) Union Agriculture Ministry sets Agri Business Incubation Centre in __________.

Ans:- Indira Gandhi Agriculture University of Raipur, Chhattisgarh

29)  Name the former Indian cricket player who takes charge as the interim coach of the senior USA cricket team

Ans:- Kiran More

30) Name the Indian organization which has collaborated with Ministry of Health to conduct largest pan-India oral health survey, recently.

Ans:- AIIMS

31) Who has been appointed as Directorate General of Civil Aviation (DGCA) director general?

Ans:-  Arun Kumar

32) Which company has merged with National Insurance Company Limited and United India Assurance Company Limited to create a single insurance entity?

Ans:- Oriental India Insurance Company

 

 



Copyright @ 2017 SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com