DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 24th January 2021

1) What organisation has published the International Migration 2020 report?

Ans:- United Nation

2) The Great Green Wall is an initiative of which nation?

Ans:- African countries

3) In which city was India's first 'Driverless Metro Car' introduced by Defense Minister Rajnath Singh?

Ans:- Bengaluru

4) Who is the author of the book 'Unscripted: Life and Movie Conversations'?

Ans:- Vidhu Vinod Chopra

5)  Who made the first universal bulletproof jacket in the world, called 'Shakti'?

Ans:- Anoop Mishra

6) What company initiated the 'SAKSHAM' campaign to raise awareness of 'Green and Clean Energy'?

Ans:- The PCRA(Petroleum Conservation Research Association)

7) Which Indian form of art was part of the virtual kick-off ceremony for the inauguration of Biden-Harris?

Ans:- Kolam

8) The 'Clean Bindu Sagar' initiative was initiated by which state?

Ans:- Odisha

9) What state's CM has recently introduced the 'Air Taxi Service'?

Ans:- Haryana

10) What country has Foreign Minister Pradeep Kumar Gyawali visited India on an official three-day visit?

Ans:- Nepal

11) Which of the following countries did India intervene with for help in the field of information and communication technologies?

Ans:- Japan

12) What is the name of the bike ambulance that DRDO and CRPF are launching?

Ans:- Rakshita

13) What Space Agency has announced that its new flagship H3 missile will be launched in 2021?

Ans:- The Japan Aerospace Exploration Agency- JAXA

14) What countries have been listed as 'Big Strategic Allies' by the United States?

Ans:- the Kingdom of Bahrain and the United Arab Emirates (UAE

15) To mark the 73rd Army Day, who launched the campaign 'Weather It Like the Indian Army'?

Ans:- Bharti AXA Life Insurance

16) January 15, 2021, is marked as the celebration of Which Indian Army Day?

Ans:- 73

17) What of the economy of the next nation reported a 2.3 percent rise in 2020?

Ans:- China

18) When was the National Month for Road Safety inaugurated?

Ans:- January 18

19) Earth Sciences Minister Dr. Harsh Vardhan inaugurated the Doppler Weather Radars in which state(s)?

Ans:- Uttarakhand and Himachal Pradesh.

 



Copyright @ 2017-2021  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image