DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 8th June 2019

1) Who was elected as the President of Federation Internationale de Football Association (FIFA)?

Ans:- Gianni Infantino

2) The 2019 FIFA Women's World Cup begins in which country?

Ans:- France

3) RBI's second Bi-Monthly Monetary Policy Rates for 2019-20 was held in

Ans:- Mumbai

4) Who has been retained as the Vice Chairman of NITI Aayog?

Ans:- Rajiv Kumar

5) How many cabinet Committees were reconstituted by the government recently under the transaction of business rules?

Ans:- Eight

6) Who chaired the meeting to review the status of the Revised National Tuberculosis Control Program (RNTCP) held in Delhi?

Ans:- Union Minister for Health and Family Welfare, Dr.Harsh Vardhan

7) Who won the inaugural George H. W. Bush Award for Statesmanship?

Ans:- Jimmy Carter

8) Who among the following presented awards to the winners of Ganga Quest 2019 on the occasion of World Environment Day 2019?

Ans:- Gajendra Singh Shekhawat

9) Which country conferrs Prime Minister Narendra Modi with 'Nishan Izzuddin'?

Ans:- Maldives

10) What is the theme of 2019 World Oceans Day?

Ans:- Gender and the Ocean

11) As per Forbes Magazine, who is named as the World's 1st Billionaire Rapper?

Ans:- Jay-Z, whose real name is Sean Carter.

12) What is GDP growth of India forecasted by RBI's monetary policy committee (MPC)?

Ans:- 7%

13) Name the Union Minister who will leads Indian delegation to G20 Ministerial meeting in Japan.

Ans:- Commerce and Industry Minister Piyush Goyal

14) Who unveiled a 7-foot tall statue of Lord Rama at the Shodh Sansthan museum?

Ans:- Yogi Adityanath

15) With which government, India signed an agreement for the Exchange of Information with respect to taxes?

Ans:- Marshall Islands

16) The 16-year old climate activist, Greta Thunberg Amnesty won International's 'Ambassador of Conscience' Award 2019. She belongs to which country?

Ans:- Sweden

17) Name the web mapping service, which launches three new public transport features in India.

Ans:- Google Maps

 



Copyright @ 2017-2019  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image