DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 7th October 2020

1) Every year the National Wildlife Week is being celebrated in India on which date?

Ans:- 2-8 October. 

2) Which bank approved appointment of CoD to run Dhanlaxmi Bank till appointment of CEO?

Ans:- RBI.

3) The flood situation due to Brahmaputra river keeps affecting more than 40 lakh residents in which state?

Ans:- Assam.

4) Where was the aerial seeding initiative conducted by Indian Navy helicopters?

Ans:- Vishakhapatnam.

5) Which organisation has announced a Rs 800 crore special refinancing facility for Fiscal Year 2021 to finance the Water, Sanitisation and Hygiene (WASH) programme of the Government of India?

Ans:- NABARD.

6) When did the World Animal day being celebrated?

Ans:- 4th October. 

7) Which state government has launched a portal "Kritagyata", an online pension submission and tracking system to lend convenience to the pensioners to dispose off their pension related claims?

Ans:- Assam.

8) Veteran social activist Pushpa Bhave, who died at 81, was also known by what name?

Ans:- Iron lady of Mumbai.

9) Which dates will be observed during World Space Week (WSW)?

Ans:- 4-10 October. 

10) NSO conducted Time Use Survey in which country?

Ans:- India.

11) Which country donated 41 ambulances and 6 school buses to Nepali health and education organisations?

Ans:- India.

12) Which organisation has called for an extension to the end of 2021 of the G20 Debt Service Suspension initiative?

Ans:- IMF.

13) How much time did R-Green kit take to diagnose COVID-19 infection?

Ans:- 2.

14) Which country has placed sanctions on Alexander Lukashenko, the President of Belarus?

Ans:- UK.

15) Which Bank appointed Charanjit Attra as CFO?

Ans:- SBI.

 



Copyright @ 2017-2021  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image