DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 09th January 2020

1) Who has retained top spot in latest test match rankings for batsmen?

Ans:- Virat Kohli

2) Who is to be the next High Commissioner of India to Dominica?

Ans:- Arun Kumar Sahu

3) Who has been appointed as the judge to the criminal court of New York?

Ans:- Archana Rao

4) Who has been appointed as the judge to the civil court of New York?

Ans:- Deepa Ambedkar

5) World Day of War Orphans was celebrated on which date?

Ans:- 6th January

6) Who recently released a book titled Karmayoddha Granth on the life of Prime Minister Narendra Modi?

Ans:- Amit Shah

7) Which platform has been launched by NPCI for a fast and secure platform?

Ans:- Vajra

8) Prem Nath Hoon, who recently passed away at 90 was a/an noted person of which profession?

Ans:- Army Officer (Former Western Army Commander Lieutenant General )

9) Which state is to set up Vikram Sarabhai Children Innovation Center?

Ans:- Gujarat

10) Who won Croatia's presidential election?

Ans:- Zoran Milanovic

11) How much amount was raised by EXIM Bank through an overseas bond sale to execute regular activities?

Ans:- $1 billion

12) 2nd National GST Conference was held in which city?

Ans:- New Delhi

13) How much amount has been approved by Punjab for the rejuvenation of Budah Nallah?

Ans:- Rs.650 crores

14) The 31st International Kite Festival was recently launched in which city?

Ans:- Ahmedabad

15) The first edition of Khelo India University Gamesis to be held in which state?

Ans:- Odisha

16) According to NSO, what is India's estimated GDP growth rate for 2019-20?

Ans:- 5%

17) Who has been appointed as the new chairman of APEC?

Ans:- A Sakthivel

18) Which NASA satellite has discovered an Earth-sized world within the habitable range of its star?

Ans:- Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS)

19) Akbar Padamsee, who recently passed away at 91 was a famous person of which field?

Ans:- Artist

20) Who presented the Antarrashtriya Yoga Diwas Media Samman?

Ans:- Prakash Javadekar

 



Copyright @ 2017-2020  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image