DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 21st December 2019

1) Which country is to launch a Gandhi Citizenship Education Prize ?

Ans:- Portugal

2) NASSCOM in partnership with which company has launched a skilling platform 'Future Skills'?

Ans:- Wipro

3)Which country launched its first satellite from China?

Ans:-Ethiopia

4) APEDA sent its first trial shipment of fresh vegetables from Varanasi to Which city by sea route?

Ans:- Dubai

5) International Human Solidarity Day is observed on which date?

Ans:- December 20

6) Who topped the Forbes India's 2019 Celebrity 100 list?

Ans:- Virat Kohli

7) Which bank is to provide loan to upgrade state highways and major district roads in Madhya Pradesh?

Ans:- ADB

8) The trial of which generation of wireless technology is expected to begin in 2020 in India?

Ans:- 5G

9) What is the name given to the recently launched national coaching programme of Badminton?

Ans:- Badminton Gurukul

10) Which network launched to promote environmental and ecological research in India?

Ans:- EChO

11) Who has been appointed as head of National Science Foundation (NSF) of USA?

Ans:- Sethuraman Panchanathan

12) The second National Conference on Uniformed Women in Prisons Administration was held in which city?

Ans:- Bhopal

13) Which ministry is to organize more than 100 Hunar Haat in the next five years?

Ans:- Ministry of Minority Affairs

14) Which country became the first country to recognize Indian Pharmacopoeia?

Ans:- Afghanistan

15) Which bank became the third company in India to achieve $100 billion market capitalization?

Ans:- HDFC

16) R. Nagaswamy was honoured at the Silver Jubilee International Conference of Art held in Dhaka. He belongs to which profession?

Ans:- Archaeologist

17) Who has been appointed Director of Sardar Vallabhbhai Patel National Police Academy?

Ans:- Atul Karwal

18) The Thiruvananthapuram-Kasargode Semi High Speed Rail Corridor (SHSR), a proposed high-speed rail corridor in India, is expected to be completed by which year?

Ans:- 2024

19) Operation twist is a move of which bank to buy and sell government securities?

Ans:- RBI

20) Which one is the name given to the largest ever anti hijacking exercise of India, conducted recently at Kochi?

Ans:- Apharan

 

 



Copyright @ 2017-2020  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image