DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 14th June 2019

1) According to TRA Research, which company has emerged as the most trusted brand in India in 2019?

Ans:- Dell

2) Where was the G20 Finance Ministers and Central Bank Governors Meeting held?

Ans:- Fukuoka, Japan

3) Who has been appointed China's new Ambassador to India?

Ans:- Sun Weidong

4) Former badminton world number one Lee Chong Wei has announced his retirement. He belongs to which country?

Ans:- Malaysia

5) Which village becomes first 100% Solar Powered Village in Karnataka?

Ans:- Amasebailu

6) How many Medical Bills are approved by the Union Cabinet that was lapsed in the 16th Lok Sabha session?

Ans:- 2

7) Kazakh-Indian Investment Forum was held in __________.

Ans:- Ahmedabad

8) Which two nations reaffirmed a joint commitment to fight against terrorism?

Ans:- UAE and Germany

9) Bancha became India's first all-solar kitchen village, it belongs to the state of;

Ans:- Madhya Pradesh

10) Who among the following has been honoured with humanitarian award by UNICEF?

Ans:- Priyanka Chopra

11) Name the Union Minister launched the "e-governance initiatives for ST Welfare schemes".

Ans:- Shri Arjun Munda

12) Which country granted 1.6 billion Nepalese rupees to Nepal for rebuilding earthquake affected houses in Nuwakot and Gorkha districts.

Ans:- India

13) As per announcement by ISRO chief K Sivan, in which year India is planning to launch its own Space Sation?

Ans:- 2030

14) Name the renowed author who has been conferred with the 54th Jnanpith Award.

Ans:- Amitav Ghosh

15) The annual festival of Kheer Bhawani Mela on Zeasht Ashtami celebrated in which state?

Ans:- Jammu and Kashmir

16)  The member who were re-appointed as the Principal Secretary (PS) and Additional Principal Secretary (Addl PS) to Prime Minister Narendra Modi with cabinet minister rank?

Ans:- Nripendra Misra and Pramod Kumar Mishra

17) From where, the DRDO successfully tested the indigenously developed HSTDV along with several technologies?

Ans:- Dr. Abdul Kalam Island

18) Which company has launched an initiative "Tech Bee" to trains and hires students who have completed XII standard?

Ans:- HCL Technologies

19) Name the country which launched a New app to help students wishing to study in that country.

Ans:- US

20) Which country's import to India is declined by 92% in March 2019 to $2.84 million?

Ans:- Pakistan

 



Copyright @ 2017-2020  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image