DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 14th December 2019

1) FSSAI to develop app to prevent food wastage in partnership with which company?

Ans:- Nasscom Foundation

2) MinotiRiba, who recently died at 83 was a famous personality of which field?

Ans:- Social Worker

3) Who recently broke West Indian Steve Bucknor's record of umpiring in most number of Test matches?

Ans:- Aleem Dar

4) Indonesia foreign minister arrived on 13 December on a two-day visit to India. Who is the foreign minister of Indonesia?

Ans:- Retno L P Marsudi

5) Who is the founder of "Clarion" who recently passed away at 88?

Ans:- Tara Sinha

6) Which state government is to work with Suez to provide drinking water distribution system?

Ans:- Karnataka

7) George Laurer, who recently passed away was the inventor of which of the following services?

Ans:- Barcode

8) "Design Education Quality Mark" is an initiative launched by which  institutes?

Ans:- The India Design Council

9) Who has been appointed as the new High Commissioner of India to the Republic of Ghana?

Ans:- C. Sugandh Rajaram

10) Which country has become the sixth largest oil supplier of India?

Ans:- USA

11) Peter Handke, who received the Nobel Literature prize, belongs to which countries?

Ans:- Austria

12) Which state governments is to set up a virtual police station?

Ans:- Andhra Pradesh

13) Gollapudi Maruti Rao, who recently died at 80 was a famous?

Ans:- Actor

14) Which launched India's First Service Audio Service 'Suno'?

Ans:- Audible

15) International Seminar cum Exhibition on Naval Weapon Systems 'NAVARMS - 2019' is being held in which cities?

Ans:- New Delhi

16) The 37th National Symposium of Heads of Police Training Institutions is being held in which Indian city?

Ans:- New Delhi

17) Which states has recently included the Department of Agriculture under Mo Sarkar?

Ans:- Odisha

18) Recently established trust "InvIT Trust" belongs to which of the following Indian authorities?

Ans:- NHAI

19) A National level Business meet was organized by CPWD in which city?

Ans:- New Delhi

 



Copyright @ 2017-2020  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image