DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 31st December 2019

1) All cases registered during the Pathalgadi Movement were withdrawn recently. Which state is the movement associated with?

Ans:- Jharkhand

2) Which of the following versions of fast chess that was in news recently, when Koneru Humpy won the World Women’s Rapid Chess Championship had more tim

Ans:- Armageddon chess

3) The Stolen Works of Art Database, which was in news recently, is maintained by which organisation?

Ans:- INTERPOL

4) The Dadasaheb Phalke Award, which was conferred recently, is the highest award in the country for which field?

Ans:- Cinema

5) Which state recorded the highest forest cover in the recently released India State of Forest Report 2019?

Ans:- Madhya Pradesh

6) What is CAT IIIB system which has been in news recently with respect to the fog conditions in the north?

Ans:- Instrument landing system

7) Operation Inherent Resolve, which was in news recently, is being conducted by which country’s military forces?

Ans:- USA

8) Who recently set the record for the longest spaceflight by a woman?

Ans:- Christina Koch

9) The protein Importin-11, that was recently identified by scientists, is linked with causing which type of cancer?

Ans:- Colorectal cancer

10) The atrial fibrillation technology, over which tech giant Apple was recently sued, is used to detect what condition?

Ans:- Irregular heartbeat

 



Copyright @ 2017-2021  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image