DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 29th January 2020

1) Which country has issued apology for the persecution of Jews during the second world war?

Ans:- Netherlands

2) Researchers discovered a new species of Allosaurus in which country?

Ans:- USA

3) Who recently awarded Police Medal for Gallantry for RPF, RPSF?

Ans:- Ram Nath Kovind

4) Himachal Pradesh celebrates its Statehood Day on which date?

Ans:- 25th January

5) Who has been appointed as first post-Brexit UK ambassador?

Ans:- Joao Vale de Almeida

6) Sher Singh Kukkal, who recently died at 86 was a famous person of which field?

Ans:- Sculptor

7) Who won the men's singles title at Thailand Masters badminton in Bangkok?

Ans:- Ng Ka-long

8) Who won the Tata Steel Masters chess tournament?

Ans:- Fabiano Caruana

9) Which ministry is organizing Bharat Parv 2020 at Red Fort?

Ans:- Ministry of Tourism

10) How many medals India won at the Strandja Memorial Boxing Tournament?

Ans:- 3

11) Kobe Bryant, who recently died was associated with which sport?

Ans:- Basket Ball

12) Who won Chennai Open international GM chess tournament?

Ans:- Pavel Ponkratov

13) Which ministry has recently launched 'GATI' portal?

Ans:- Ministry of Road Transport and Highways

14) Global Potato Conclave is to be held in which state?

Ans:- Gujarat

15) Who was honoured with the best-spoken word album of the year award at 2020 Grammy Awards?

Ans:- Michelle Obama

16) How many MoU have recently been signed between India and Brazil?

Ans:- 15

17) Which  has tied up with NIRDPR for communication resource unit?

Ans:- UNICEF

18) Who is to receive Shaurya Chakra posthumously?

Ans:- Sombir

19) Which state recently launched 'Shiv Bhojan Thali' scheme?

Ans:- Maharashtra

 



Copyright @ 2017-2021  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image