DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 28th January 2020

1) Which storm recently devastated the coastal areas of Spain?

Ans:- Gloria

2) Who won the 2020 Subhash Chandra Bose Aapda Prabandhan Puraskar award?

Ans:- Kumar Munnan Singh

3) A 2-day National highway review was recently concluded in which state?

Ans:- Haryana

4) India with which of the following has signed USD 210 million loan agreement for Maharashtra's Agribusiness?

Ans:- World Bank

5) Which nuclear-capable surface-to-surface ballistic missile was recently test fired by Pakistan?

Ans:- Ghaznavi

6) Which mint recently minted the world's smallest gold coin?

Ans;- Swiss Mint

7) India's first e-waste clinic is to be inaugurated in which city?

Ans:- Bhopal

8) What is the theme of International Day of Education 2020?

Ans:- Learning for people, planet, prosperity, and peace

9) Which of the following will develop National Data and Analytics Platform?

Ans:- NITI Aayog

10) India's First war memorial for animals will come up in which city?

Ans:- Meerut

11) Which organized 1st Sukumar Sen Memorial Lecture?

Ans:- Election Commission of India

12) RBI has increased VRR limit for FPI to which amount?

Ans:- Rs. 1,50,000 crore

13)To improve the performance of the Goods and Service Tax Network, government of India has partnered with which company?

Ans:- Infosys

14) According to ILO's World Employment and Social Outlook Trends 2020, how many people are unemployed worldwide?

Ans:- 470 million

15) What is India's rank in the 2019 Corruption Perceptions Index?

Ans:- 80th

16) Who inaugurated the 79th Foundation Day Celebrations and All India Members Conference of ITAT?

Ans:- S.A. Bobde

17) International Summit on Women in STEM was held in which city?

Ans:- New Delhi

 



Copyright @ 2017-2021  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image