DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 26th January 2020

1) Ekaterini Sakellaropoulou, is the first woman President of which country?

Ans:- Greece

2) Which state topped SKOCH State of Governance 2019 ranking?

Ans- Gujarat

3) Which state has announcedto give incentives for medal winners in Khelo India Youth Games?

Ans:- Madhya Pradesh

4) Which country topped the 2019 Democracy Index?

Ans:- Norway

5) Which edition of Annual Meeting of FEMBoSA is to be hosted by Election Commission of India?

Ans:- 10th

6) Who won the 2019 Global Citizen Prize: Cisco Youth Leadership Award?

Ans:- Priya Prakash

7) Which  has been designated as headquarters of newly-carved out Union Territory of Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu?

Ans:- Daman

8) Which country has recently achieved complete phase out of ozone depleting chemicals?

Ans:- India

9) GAIL has planned to invest over _______ to expand the National Gas Pipeline Grid?

Ans:- Rs.45,000 crores

10) The national conclave on Emerging Opportunities in the natural gas sector was held in which city?

Ans:- New Delhi

11) Private all-women cab service has recently been launched from which airport?

Ans:- Indira Gandhi International Airport, Delhi

12) Who presented the ICCW National Bravery Award 2019?

Ans:- Ram Nath Kovind

13) Terry Jones, who recently died at 77 was a famous person of which profession?

Ans:- Actor

14) Which state won Khelo India Youth Games champions trophy?

Ans:- Maharashtra

15) Which African nation will be assisted by Indian Oil for implementation of National LPG Promotion Policy?

Ans:- Ghana

16) Ministry of Rural Developmentwith whichfoundation has signed MoU to strengthen grassroots institutions?

Ans:- Bill and Melinda Gates Foundation

17) Which state has recently banned three-wheelersolder than 15 years?

Ans:- Punjab

18) What is India's rank in 2020 Global Talent Competitiveness Index?

Ans:- 72nd

19) Who has been newly appointed as the MD of SBI?

Ans:- Challa Sreenivasulu Setty

 



Copyright @ 2017-2021  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image