DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 25th January 2020

1) Who has been appointed as CMD of real estate firm "Unitech"?

Ans:- Yudhvir Malik

2) Which language will be made mandatory in schools by Maharashtra government?

Ans:- Marathi

3) Which artillery gun is to be inducted into the Indian Army after its successful test at Gun Carriage Factory, Jabalpur?

Ans:- Sharang

4) Who is the fourth Indian to receive Australia's highest civilian honour, the Order of Australia honour?

Ans:- Kiran Mazumdar-Shaw

5) According to PwC's CEO survey, what is India's rank in the list of best market for global companies looking for growth abroad?

Ans:- 4th

6) Which country topped the World Breastfeeding Trends Initiative list?

Ans:- Sri Lanka

7) Along with the Prime Minister Modi, who inaugurated the 2nd integrated border check post at Jogbani-Biratnagar?

Ans:- KP Sharma Oli

8) Who is the President of All India Council of Sports?

Ans:- V K Malhotra

9) What is the theme of Ministry of Commerce and Industry's tableau on Start Up India at the Republic Day Parade?

Ans:- Reach for the sky

10) Subhash Chandra Bose Jayanti is celebrated on which date?

Ans:- 23rd January

11) How medals India won at 9th Nation's Cup women's boxing tournament in Sombor, Serbia?

Ans:- 6

12) How medals India won at 9th Nation's Cup women's boxing tournament in Sombor, Serbia?

Ans:- France

13) India has opened its first Mahatma Gandhi Convention Centre in which country?

Ans:- Niger

14) What is India's rank in Economist Intelligence Unit's Democracy Index?

Ans:- 51st

15) With which  Indian Navy hassigned MoU for sharing of offshore data?

Ans:- Geological Survey of India

16) Which state has recently launched "Mukhyamantri Krishak Durghatna Kalyan Yojana"?

Ans;- Uttar Pradesh

17) Which country took over the chairmanship of the Group of 77?

Ans:- Guyana

18) The first National consultative workshop on Strengthening Agri-Logistics in the e-NAM was organized in which city?

Ans:- New Delhi

19) Which has become the first state to implement agricultural land leasing policy?

Ans:- Uttarakhand

20) According to World Employment and Social Outlook report of ILO, in 2020 number of people registered as unemployed is expected to rise to?

Ans:- 190.5 million

21) India with which country has to sign agreement on Mutual Legal Assistance in Criminal Matters?

Ans:- Brazil

 



Copyright @ 2017-2021  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image