DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 26th December 2019

1) Which is the only country having hypersonic weapons?

Ans:- Russia

2) Who will be the administrative controller of Brahmaputra Cracker and Polymer Limited (BCPL)?

Ans:- Union Ministry of Petroleum & Natural Gas

3) Locust Invasion has arisen as a threat to farmlands of which state?

Ans:- Gujarat

4) What is current Gross Nonperforming asset ratio of the banking system?

Ans:- 9.1%

5) The Eat Right Mela of FSSAI was organised in which city?

Ans:- New Delhi

6) Who secured second rank in the recent, ICC women's cricket ratings?

Ans:- Radha Yadav

7) Mahatma Jyotirao Phule Farmer Loan Waiver Scheme was announced in which state?

Ans:- Maharashtra

8) Which one is not  the states to be covered under Atal Bhujal Yojana?

Ans:- Bihar

9) Digital Radio is to be introduced by which year in India?

Ans:- 2024

10) Who was the last Governor General of India?

Ans:- Rajagopalachari

11) The Epigraphy Branch of Archaeological Survey of India (ASI) has discovered the earliest Sanskrit inscription in which state?

Ans:- Andhra Pradesh

12) Which country is to import Polio Markers from India?

Ans:- Pakistan

13) India has signed an agreement with which country on Bioenergy Cooperation?

Ans:- Brazil

14) Which Indian Tennis icon recently announced his retirement?

Ans:- Leander Paes

15) Which state/UT passed a new policy regarding electric vehicles?

Ans:- Delhi

16) Who is the author of 'Dreams of a Billion: India and the Olympic Games'?

Ans:- Nalin Mehta

17) Atal Bihari Vajpayee Birth Day is celebrated on which date all over the India?

Ans:- December 25

18) India's first university for the transgender community will be opened in the which state?

Ans:- Uttar Pradesh

19) Anish Bhanwala belongs to which game?

Ans:- Shooting

20) Which state topped the Good Governance Index?

Ans:- Tamil Nadu

 



Copyright @ 2017-2021  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image