DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 15th November 2019

1) Who won the Screen Actors Guild (SAG) Life Achievement Award?

Ans:- Robert De Niro

2) Which LCA aircraft carried out night-time arrested landing at SBTF, Goa?

Ans:- Tejas

3) Which country has become the first South Asian nation to criminalise offences related to match-fixing?

Ans:- Sri Lanka

4) Which edition of the India International Trade Fair has begun in Delhi?

Ans:- 39th

5) Which West Indies cricketer has recently been banned for tampering the ball?

Ans:- Nicholas Pooran

6) Who has been newly appointed the chief justice of Meghalaya High Court?

Ans:- Muhammad Raffiq

7) Which country has passed the euthanasia bill?

Ans:- New Zealand

8) Which country has just completed lander test for its first unmanned mars mission in 2020?

Ans:- China

9) How many medals did India win in the 14th Asian Championship Shooting?

Ans:- 26

10) Which state launched a mobile app called "Sishu Suraksha"?

Ans:- Assam

11) Which city organized the exhibition of Technologies in Food Processing?

Ans:- New Delhi

12) Who has recently been elected to the board of The Metropolitan Museum of Art?

Ans:- Nita Ambani

13) Which country has recently declared a health emergency due to dengue and malaria?

Ans:- Yemen

14) Which city organized the 6th World Congress on Rural and Agriculture Finance?

Ans:- New Delhi

15) According to a recent decision of SC, which office has come under RTI act?

Ans:- Chief Justice of India

16) How much amount will India contribute to the UN Palestine refugee agency?

Ans:- USD 5 million

17) Who is to receive the 2019 Munin Barkotoki Literary Award?

Ans:- Monoranjan Bori

 



Copyright @ 2017-2021  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image