DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 5th November 2020

1. Paul Zacharia, who belonged to which profession, was selected for Ezhuthachan Puraskaram 2020?

Ans:- Writer.

2. Who launched the 'Green Delhi' app to answer concerns about pollution?

Ans:- Arvind Kejriwal.

3. Which country has successfully tested the Sukhoi 30 MKI BrahMos Missile?

Ans:- India.

4. Which Bank rolled out instant payouts for fintechs with Visa Direct?

Ans:- RBL.

5. Which public transport service has launched the 'Meri Saheli' Women's Safety Initiative?

Ans:- Indian Railways.

6. Which company has been named BCCI 's Women T20 Challenge 2020 Title Sponsor?

Ans:- Jio.

7. Which organisation sanctioned the Goa government's Rs 85 crore RIDF loan?

Ans:- NABARD.

8. Prime Minister Mesut Yilmaz passed away, he belonged to which country?

Ans:- Turkey.

9. Which company entered into a Hindustan Aeronautics Limited contract with INR 400 Crore 'Project Parivartan'?

Ans:- Tech Mahindra.

10. Who launched India's first seaplane service in Gujarat?

Ans:- Narendra Modi.

11. Who started the SERB-POWER support scheme for women scientists?

Ans:- Harsh Vardhan.

12. Who won gold at the Alexis Vastine International?

Ans:- Amit Panghal, Sanjeet & Ashish Kumar.

13. Which company has included the Panna Tiger Reserve of India in the 'Biosphere Reserve' status?

Ans:- UNESCO.

14. Where did India's first 'tyre park'is to come up?

Ans:- West Bengal.

15. Which bank revised Max Life's stake acquisition agreement?

Ans:- Axis Bank.

 

 



Copyright @ 2017-2022  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image