DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 9th November 2020

1. Which country's President John Pombe Magufuli won 2nd term?

Ans:- Tanzania.

2. Who introduced the Nurturing Neighborhoods Challenge, Data Maturity Assessment Framework Cycle 2, and the City Data Officer Training Program?

Ans:- Hardeep Singh Puri.

3. Syska Group announced whom as its new brand ambassador?

Ans:- Rajkummar Rao. 

4. The Coral Reef, the height of which the Great Barrier Reef was found in Australia?

Ans:- 500m.

5. Which 5 year Incubation & Fellowship programme was launched by IIT and NMDC Limited?

Ans:- IIT Hyyderabad.

6. On which date is the International Day to Prevent the Exploitation of the Environment in War and Armed Conflict observed annually?

Ans:- 6th November.

7. India received 2nd batch of which Aircraft?

Ans:- Rafale.

8. Which company's payments service got NPCI nod?

Ans:- WhatsApp.

9. Which bank has launched a comprehensive banking programme called 'Mine'?

Ans:- ICICI.

10. Who was unanimously elected to the board of the International Dairy Federation (IDF) Global Dairy Entities?

Ans:- Dilip Rath.

11. Which country launched 13 satellites in one single rocket successfully?

Ans:- China.

12. Shaktikanta Das Chairing the meeting of SAARC Central Bank Governors?

Ans:- 40th.

13. India signed MoU on COVID-19 Vaccine with which country?

Ans:- Bangladesh.

14. Who enacted the 2020 Arbitration and Conciliation Ordinance (Amendment)?

Ans:- Ram Nath Kovind.

15. Who became the Brand Ambassador for Namami Gange project?

Ans:- Chacha Chaudhary.

​​​​​​16. Where did CCEA chaired by PM Modi authorise Rs 1,810 crore investment for hydropower project?

Ans:- Himachal Pradesh.

17. Don Talbot passed away, he belonged to which sports?

Ans:- Swimming.

18. Which country has formally withdrawn from its climate agreement in Paris?

Ans :- United States.

19. Which organisation has launched the initiative "Plastic Lao MASK LE JAO"?

Ans:- DMC.

20. Which bank has partnered with Paytm for the contactless credit card launch?

Ans:- SBI.

 



Copyright @ 2017-2022  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image