DAILY CURRENT AFFAIRS


Daily Current Affairs 11th November 2020

1. Which ministry and the National Investment and Infrastructure Fund have organised the 2020 Virtual Global Investor Roundtable (VGIR)?

Ans:- Ministry of Finance.

2. Which organisation has begun issuing projections for the next monsoon 's major malaria outbreak?

Ans:- IMD.

3. The OPEC Secretariat hosted the 4th High-Level Meeting of the OPEC-India Dialogue. Who from the Indian side attended the meeting?

Ans:- Dharmendra Pradhan.

4. NATIONAL CAPPUCCINO DAY is being observed annually on which date?

Ans:- 8th November. 

5. Which state topped the list of states attracting investment during the first half of FY21, according to Care Ratings?

Ans:- Tamil Nadu.

6. Which nation announced changes to its Islamic laws?

Ans:-  UAE.

7. Which bank has introduced the Employee Assistance Program, a new central employee initiative to assist staff in psychological consulting and counselling to deal with personal and professional problems?

Ans:- Bank of Baroda.

8. At the 14th Annual Asian Film Awards, musician Karsh Kale bagged the best original music award for what movie?

Ans:- Gully Boy.

9. Which company launched its first Virtual Customer Service (VCS) all-women site with 60 women in Bengaluru?

Ans:- Amazon.

10. Who won US presidential elections?

Ans:- Joe Biden.

11. At the starting premium of just Rs. 153 for a life cover of Rs 1 lakh plus Rs. 10,000 Critical Illness cover, which insurance company introduced 'Life + 36 Critical Illness Insurance' on Flipkart?

Ans:- Aegon Life Insurance.

12. Which telecom operator has appointed as its Chief Technology Officer (CTO) Jagbir Singh?

Ans:- Vodafone Idea.

13. Which country launched earth observation satellite EOS-01 and nine other satellites?

Ans:- India.

14. Who flagged off the Ro-Pax ferry service between Gujarat's Hazira and Ghogha?

Ans:- Naredra Modi.

15. Who own his fifth ATP title of the season at the Erste Bank Open?

Ans:- Andrey Rublev.

​​​​​​

 



Copyright @ 2017-2023  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image