CURRENT AFFAIRS QUIZ


Important Weekly Current Affairs Quiz from 15-21 January 2020

1) Who won ICC 2019 Spirit of Cricket award?

Ans:- Virat Kohli

2) When is the foundation day of India Meteorological Department observed?

Ans:- 15th January

3) Which country’s President has decided to increase estate workers daily wage to Rs 1000 from March 1, 2020?

Ans:- Sri Lanka

4) Which cricketer won the 'Sir Garfield Sobers Trophy' for 'Player of the Year', presented by the International Cricket Council (ICC)?

Ans:- Ben Stokes

5) Which badminton player recently won the Malaysian Masters 2020 title?

Ans:- Kento Momota

6) When is the Army Day celebrated across India, every year?

Ans:- 15th January

7) Which is the first Indian airport to get Disabled Aircraft Recovery Equipment (DARE)?

Ans:- Kempegowda International Airport , Bengaluru

8) Who was recently adjudged the 'Sportstar of the Year'?

Ans:- P.V. Sindhu

9) Which district won the 2020 Plastic Waste Management Award?

Ans:- Dibrugarh

10) Humsafar Express has been started between New Delhi and which state?

Ans:- Jharkhand

11) Which country operationalized the world's largest radio telescope?

Ans:- China

12) Who is to direct film on Bangladesh founder Sheikh Mujibur Rahman?

Ans:- Shyam Benegal

13) Who has been appointed as new CRPF DG?

Ans:- Anand Prakash Maheshwari

14) Who has been appointed Deputy Governor of RBI for a period of three years?

Ans:- Michael Debabrata Patra

15) Which country has announced to open a new research base in Antarctica?

Ans:- Brazil

16) Which  released the list of Global Health Challenges 2020?

Ans:- WHO

17) Who has been conferred with 29th Saraswati Samman?

Ans:- Vasdev Mohi

18) 'Vigyan Samagam' has been scheduled to be held in which city?

Ans:- New Delhi

19) Who is the author of 'Life's Amazing Secrets'?

Ans:- Gaur Gopal Das

20) Who won the 2019 ICC's Cricketer of The Year Award?

Ans:- Ben Stokes

21) Annual bull taming event 'Jallikattu' recently began in which state?

Ans:- Tamil Nadu

22) Who became the fastest Indian spinner to take 100 wickets in ODIs?

Ans:- Kuldeep Yadav

23) Which state won the maximum number of gold medals in wrestling at the 3rd Khelo India Youth Games?

Ans:- Haryana

24) Who won the 2019 ICC Men's Emerging Cricketer?

Ans:- Marcus Labuschagne

25) Who has been appointed new Prime Minister of Russia?

Ans:- Mikhail Mishustin

26) Bapu Nadkarni, who recently died at 96 was a famous player of which game?

Ans:-Cricketer

27) Which country has announced compensation to power companies for shutdown of their coal-fired power plants by 2038?

Ans:- Germany

28) Who won the gold medal in the women's 53kg freestyle event at 2020 Rome Ranking Series?

Ans:- Vinesh Phogat

29) Who is the author of 'The Winning Sixer'?

Ans:- W.V. Raman

30) Who has been appointed as Joint Director of CBI?

Ans:- Manoj Shashidhar

31) Who flagged off the inaugural run of the Ahmedabad-Mumbai Tejas Express?

Ans:- Vijay Rupani

 



Copyright @ 2017-2020  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image