CURRENT AFFAIRS QUIZ


Important Weekly Current Affairs Quiz from 01st-07th August 2019

1) J Jerlin Anika has bagged 4 medals at 2nd World Deaf Youth Badminton Championships 2019. She is from which Indian state?

Ans:- Tamil Nadu

2) Which sport is added for the first time to the Tokyo 2020 Olympics Games?

Ans:- Table Tennis Mixed Doubles

3) Which city has named the world's best city for students according to QS Best Student Cities Ranking?

Ans:- London

4) Who has been appointed the new Finance Secretary of India?

Ans:- Rajiv Kumar

5) Recently, Lalji Tandon was sworn in as the Governor of which state?

Ans:- Madhya Pradesh

6) Name the Indian cricketer who has honoured with Bharat Gaurav Award by East Bengal club.

Ans:- Kapil Dev

7) Who was sworn in as the 18th Governor of Tripura?

Ans:- Ramesh Bais

8) Who becomes first cricketer to reach 1000 runs, 100 wickets in T20?

Ans:- Ellyse Perry

9) Name the freedom fighter whose birth anniversary celebrates on 2nd of August.

Ans:- Pingali Venkayya

10) Which state government has launched an awareness campaign 'Save Green, Stay Clean'?

Ans:- West Bengal

11) Who has honoured with the Entrepreneur of the Year Award 2019?

Ans:- Ruhan Rajput

12) Who is the CEO of food supply chain "ZOMATO"?

Ans:- Deepinder Goyal

13) Which is the largest automobile manufacturing company in the world in the year 2019?

Ans:- Volkswagon

14) Who was the founder of CCD(Cafe Coffee Day)?

Ans:- VG Siddhartha

15) Who sworn in as the new Chief Minister of Karnataka?

Ans;- B. S. Yeddyurappa

16) Who is the Indian Journalist who has been selected for the Ramon Magsaysay Award 2019.

Ans:- Ravish Kumar

17) Who is the Indian origin doctor who was crowned Miss England 2019.

Ans:- Bhasha Mukherjee

18) RBI allows recently which bank to offer regular banking services in India?

Ans:- Bank of China

19) Who has been appointed as the new Director General (DG) of Border Security Force (BSF)?

Ans:- V.K. Johri

20) The CM of this state launched Vhali Dikri Yojna for the welfare of the girl child.

Ans:- Gujarat

21) Which Indian Personality has honoured with the highest award of Republic of Guinea?

Ans:- Ram Nath Kovind

22) Which city is hosting the 52nd ASEAN Foreign Ministers' meeting?

Ans:- Bangkok

23) Name the super earth located about 31 light-years away, which was discovered by NASA's Translating Exoplanets Survey Satellite (TESS).

Ans:- GJ 357 d

24) Which mobile app launched by Minister for Earth Science, Science and Technology Dr. Harsh Vardhan to help farmers.

Ans:- Meghdoot

25) Which swimmer recently broke the record of Michael Phelps in 200m butterly stroke?

Ans;- Kristof Milak

26) Who has appointed as the next High Commissioner of India to the Republic of Cyprus?

Ans:- Madhumita Hazarika Bhagat

27) Which state assembly passes bills against honour killings and Mob Lynching?

Ans:- Rajasthan

28) Which telecom company has decided to to shut down 3G network across India by March 2020?

Ans:- Airtel

29) Padma Shri award winner and educationist Rajalakshmi Parthasarathy passed away. She belongs to the state of;

Ans:- Tamil Nadu

30) Name the company which tops in the Euromonitor's 2019 list of India's top retailers.

Ans:- Walmart

31) Name of the former External Affairs Minister and first women Chief Minister of Delhi who passed away recently?

Ans:- Sushma Swaraj

32) India’s first 3-D smart Traffic Signal “Intelights” was launched in which city?

Ans:- Mohali

33) Pathamadai Silk Mat has recently granted a GI tag. It belongs to which state?

Ans:- Tamil Nadu

34) Name the Bollywood actor to be felicitated with 'Excellence in Cinema' award by Victorian Government.

Ans:- Shahrukh Khan

35) When is the World Wide Web Day celebrated?

Ans:- 1st August

36) ISRO has decided to setup Space Situational Awareness Control Centre in __________

Ans:- Bengaluru

37) Bangladesh signs uranium supply deal with __________.

Ans:- Russia

38) Who has crowned the ATP Washington Open title?

Ans:- Nick Kyrgios

39) Under whose chairmanship UGC's 542nd meeting was organized recently?

Ans:- N Gopalaswami

40) Which company has acquired majority stake of Google-backed firm -Fynd?

Ans:- Reliance Industries

 



Copyright @ 2017-2020  SSCE All Right Reserved

Developed By: webridgeesolution.com

app image