1. In the Women’s F57 Shot Put competition at the 2026 Commonwealth Games, who took home the historic gold medal?
Ans: Sharmila Dhankar
2. In July 2026, which airline and Saudi Arabia signed a Memorandum of Understanding (MoU) to increase codeshare connectivity?
Ans: Air India
3. In the women’s 25-meter pistol competition at the ISSF World Cup 2026 in Hangzhou, China, who took home the gold?
Ans: Esha Singh
4. In the men’s high jump at the 2026 Commonwealth Games, who took home the silver medal?
Ans: Sarvesh Kushare
5. Where would Raghu Vamsi Aerospace Group build a ₹600 crore comprehensive superalloy manufacturing facility based on nickel?
Ans: Telangana
6. In July 2026, which state introduced the e-Zero FIR system for crimes involving cyber financial fraud?
Ans: Gujarat
7. Which bank was recognized by Global Finance as the 2026 World’s Best Corporate Bank?
Ans: DBS
8. Which date is designated as World Hepatitis Day each year?
Ans: July 28
9. Which date is designated as World Nature Conservation Day each year?
Ans: July 28.
10. In the men’s 79 kg weightlifting division at the 2026 Commonwealth Games, who took home the silver medal?
Ans: Ajaya Babu