Current Affairs 03.08.2026

1. In the Women’s F57 Shot Put competition at the 2026 Commonwealth Games, who took home the historic gold medal?

Ans: Sharmila Dhankar

2. In July 2026, which airline and Saudi Arabia signed a Memorandum of Understanding (MoU) to increase codeshare connectivity?

Ans: Air India

3. In the women’s 25-meter pistol competition at the ISSF World Cup 2026 in Hangzhou, China, who took home the gold?

Ans: Esha Singh

4. In the men’s high jump at the 2026 Commonwealth Games, who took home the silver medal?

Ans: Sarvesh Kushare

5. Where would Raghu Vamsi Aerospace Group build a ₹600 crore comprehensive superalloy manufacturing facility based on nickel?

Ans: Telangana

6. In July 2026, which state introduced the e-Zero FIR system for crimes involving cyber financial fraud?

Ans: Gujarat

7. Which bank was recognized by Global Finance as the 2026 World’s Best Corporate Bank?

Ans: DBS

8. Which date is designated as World Hepatitis Day each year?

Ans: July 28

9. Which date is designated as World Nature Conservation Day each year?

Ans: July 28.

10. In the men’s 79 kg weightlifting division at the 2026 Commonwealth Games, who took home the silver medal?

Ans: Ajaya Babu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!