Current Affairs 05.09.2026

1. Which Indian company entered into an MoU with Japan’s Resona Bank to promote business matching and strategic investment opportunities?

Answer: HDFC Capital Advisors

2. The Indian Coast Guard received the Fast Patrol Vessel ICGS Ajit from which shipbuilding company?

Answer: Cochin Shipyard Limited

3. Which drug received FDA approval for the treatment of adults suffering from metastatic pancreatic adenocarcinoma?

Answer: Rasonque

4. Who was recently appointed Director General of Home Guards in Delhi?

Answer: Satish Golcha

5. Which company collaborated with UNDP India to assist 50,000 Safai Mitras and improve waste management in 50 cities?

Answer: Hindustan Unilever Limited

6. Which Indian water technology and engineering firm became a member of the United Nations Global Compact Network India?

Answer: VA Tech Wabag

7. India’s first compliance certificate for a 15-metre multi-axle sleeper bus was awarded to which company?

Answer: Synaty Automotive

8. The 7th High-Level Meeting between the Indian Coast Guard and Vietnam Coast Guard took place in which Indian city?

Answer: Visakhapatnam

9. What were the dates for the observance of World Water Week 2026?

Answer: August 23 to 27

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!