1. Which Indian company entered into an MoU with Japan’s Resona Bank to promote business matching and strategic investment opportunities?
Answer: HDFC Capital Advisors
2. The Indian Coast Guard received the Fast Patrol Vessel ICGS Ajit from which shipbuilding company?
Answer: Cochin Shipyard Limited
3. Which drug received FDA approval for the treatment of adults suffering from metastatic pancreatic adenocarcinoma?
Answer: Rasonque
4. Who was recently appointed Director General of Home Guards in Delhi?
Answer: Satish Golcha
5. Which company collaborated with UNDP India to assist 50,000 Safai Mitras and improve waste management in 50 cities?
Answer: Hindustan Unilever Limited
6. Which Indian water technology and engineering firm became a member of the United Nations Global Compact Network India?
Answer: VA Tech Wabag
7. India’s first compliance certificate for a 15-metre multi-axle sleeper bus was awarded to which company?
Answer: Synaty Automotive
8. The 7th High-Level Meeting between the Indian Coast Guard and Vietnam Coast Guard took place in which Indian city?
Answer: Visakhapatnam
9. What were the dates for the observance of World Water Week 2026?
Answer: August 23 to 27