Current Affairs 28.09.2026

1. Where will the 18th edition of the Nomadic Elephant military exercise be conducted in 2026?

Answer: Arunachal Pradesh

2. Which organisation is preparing to launch India’s first-ever blue bond?

Answer: Sagarmala Finance

3. On which date is World Rhino Day celebrated every year?

Answer: September 22

4. Who has been given additional charge as Chairperson of the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI)?

Answer: Ravi Mital

5. Where will Starbucks set up its first Global Capability Centre (GCC) in India?

Answer: Hyderabad

6. Until what year has the cooperative agreement between ISRO and the European Space Agency (ESA) been extended?

Answer: 2030

7. When is the India–New Zealand Free Trade Agreement (FTA) scheduled to come into force?

Answer: October 20, 2026

8. In which country was the 25th SCO Economic and Foreign Trade Ministers’ Meeting held?

Answer: Kyrgyzstan

9. Which company’s specialised AI business, Faculty, will lead the collaboration to evaluate and red-team Anthropic’s AI models?

Answer: Accenture

10. In which state will the inaugural AIFF U-15 Women’s Youth League be held?

Answer: Telangana

11. Where is the 9th India International Water Week 2026 being organised?

Answer: New Delhi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!