1. Where will the 18th edition of the Nomadic Elephant military exercise be conducted in 2026?
Answer: Arunachal Pradesh
2. Which organisation is preparing to launch India’s first-ever blue bond?
Answer: Sagarmala Finance
3. On which date is World Rhino Day celebrated every year?
Answer: September 22
4. Who has been given additional charge as Chairperson of the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI)?
Answer: Ravi Mital
5. Where will Starbucks set up its first Global Capability Centre (GCC) in India?
Answer: Hyderabad
6. Until what year has the cooperative agreement between ISRO and the European Space Agency (ESA) been extended?
Answer: 2030
7. When is the India–New Zealand Free Trade Agreement (FTA) scheduled to come into force?
Answer: October 20, 2026
8. In which country was the 25th SCO Economic and Foreign Trade Ministers’ Meeting held?
Answer: Kyrgyzstan
9. Which company’s specialised AI business, Faculty, will lead the collaboration to evaluate and red-team Anthropic’s AI models?
Answer: Accenture
10. In which state will the inaugural AIFF U-15 Women’s Youth League be held?
Answer: Telangana
11. Where is the 9th India International Water Week 2026 being organised?
Answer: New Delhi