1. Which Indian state is linked to the discovery of the rare leafless ghost flower orchid Gastrodia keyiensis?
Answer: Arunachal Pradesh
2. What growth rate has Fitch Ratings projected for India’s GDP in FY27?
Answer: 6.9%
3. On which date will the International Day of Sign Languages be observed in 2026?
Answer: September 23
4. Who has been appointed as Bangladesh’s new envoy to India?
Answer: Riaz Hamidullah
5. Which Indian Navy guided-missile frigate made a strategic port visit to Alexandria in Egypt?
Answer: INS Trishul
6. Which state is developing the 3,200 MW ultra-supercritical thermal power project?
Answer: Odisha
7. What GDP growth rate has S&P Global Ratings projected for India for FY27?
Answer: 6.6%
8. Which state police introduced the Centralised Drone Monitoring Portal along with the SafeStay app?
Answer: Karnataka
9. Who was re-elected President of the News Broadcasters and Digital Association (NBDA) for the 2026–27 term?
Answer: Rajat Sharma
10. In which state will ISRO establish the Advanced Radar Research Centre under Project NETRA?
Answer: Assam
11. On what date is Ayurveda Day 2026 scheduled to be observed in India?
Answer: September 23
12. Which state government has announced that all its government offices will become paperless from January 1, 2027, through the e-Office system?
Answer: Assam
13. Which Indian weightlifter secured the silver medal in the women’s 49 kg category at the 2026 Asian Games?
Answer: Mirabai Chanu