Current Affairs 29.09.2026

1. Which Indian state is linked to the discovery of the rare leafless ghost flower orchid Gastrodia keyiensis?

Answer: Arunachal Pradesh

2. What growth rate has Fitch Ratings projected for India’s GDP in FY27?

Answer: 6.9%

3. On which date will the International Day of Sign Languages be observed in 2026?

Answer: September 23

4. Who has been appointed as Bangladesh’s new envoy to India?

Answer: Riaz Hamidullah

5. Which Indian Navy guided-missile frigate made a strategic port visit to Alexandria in Egypt?

Answer: INS Trishul

6. Which state is developing the 3,200 MW ultra-supercritical thermal power project?

Answer: Odisha

7. What GDP growth rate has S&P Global Ratings projected for India for FY27?

Answer: 6.6%

8. Which state police introduced the Centralised Drone Monitoring Portal along with the SafeStay app?

Answer: Karnataka

9. Who was re-elected President of the News Broadcasters and Digital Association (NBDA) for the 2026–27 term?

Answer: Rajat Sharma

10. In which state will ISRO establish the Advanced Radar Research Centre under Project NETRA?

Answer: Assam

11. On what date is Ayurveda Day 2026 scheduled to be observed in India?

Answer: September 23

12. Which state government has announced that all its government offices will become paperless from January 1, 2027, through the e-Office system?

Answer: Assam

13. Which Indian weightlifter secured the silver medal in the women’s 49 kg category at the 2026 Asian Games?

Answer: Mirabai Chanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!