General Knowledge 10.07.2026

1. Who will be awarded the 60th Jnanpith Award (2025)?

    Ans: R. Vairamuthu

    2. Vasco da Gama discovered the sea-route to India in which one
    of the following years ?

    Ans: 1498

    3. Which state has topped the medal tally in the ‘Khelo India
    Tribal Games 2026′?

    Ans: Karnataka

    4. Chromosomes are made up of:

    Ans: DNA and Protein
    5. Chandrikapersad Santokhi, of Indian origin, recently passed
    away. He was the former President of which country?

    Ans: Suriname

    6. According to the Ramayana, who is Bharata’s wife?

    Ans: Mandovi

    7. Where will the 2028 Olympics be held?

    Ans: Los Angeles

    8. Who was the first Deputy Prime Minister of India?

    Ans: Sardar Vallabhbhai Patel

    9. Who has become the new President of Vietnam?

    Ans: To Lam

    10. Which river is known as the Red River in India?

    Ans: Brahmaputra

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    error: Content is protected !!