1. Which state expanded the Perunthalaivar Kamarajar Breakfast Scheme for students of Classes VI to VIII?
Answer: Tamil Nadu
2. Who secured India’s first-ever Asian Games medal in soft tennis at the Aichi-Nagoya Asian Games 2026?
Answer: Jay Meena
3. Which fintech company secured in-principle approval for two payment licenses from the Central Bank of the UAE?
Answer: PhonePe
4. When is World Lung Day observed every year?
Answer: September 25
5. Which company signed a title sponsorship deal with the BCCI for international cricket matches until March 2028?
Answer: Muthoot FinCorp
6. Which country collaborated with India through two MoUs to advance Gujarat’s Kalpasar Project?
Answer: Netherlands
7. Who won the bronze medal in the women’s 10,000m event at the Asian Games 2026?
Answer: Seema Kumari
8. What is India’s rank in the WEF Travel and Tourism Development Index 2026?
Answer: 31st
9. Which product name has FSSAI proposed restricting for use on non-milk dairy analogue products?
Answer: Paneer
10. Who was appointed as the Chief Executive Officer of the Indian Super League in September 2026?
Answer: Karan Yadav