1. Which country won the men’s kabaddi gold medal at the Asian Games 2026?
Answer: India
2. When was the Council of Scientific and Industrial Research (CSIR) established?
Answer: September 26, 1942
3. Which company exited Pine Labs by selling its entire 4.31% stake for ₹933.57 crore?
Answer: Mastercard
4. Which space agency signed an agreement with ISRO to extend cooperation in human and robotic exploration?
Answer: European Space Agency (ESA)
5. Which state declared drought in 265 talukas under Trigger-1 of the Drought Management Code, 2016?
Answer: Maharashtra
6. Who won the silver medal in the men’s marathon at the Asian Games 2026?
Answer: Sawan Barwal
7. Which rank did Delhi secure in the Oxford Economics Global Cities Index 2026?
Answer: 268th
8. Who was appointed as the new Chairperson of the Central Board of Secondary Education (CBSE) in September 2026?
Answer: Mandeep K Bhandari
9. Which country won the women’s kabaddi gold medal at the Asian Games 2026?
Answer: India
10. Who signed the United Nations Convention against Cybercrime on behalf of India on September 25, 2026?
Answer: S. Jaishankar