Current Affairs 31.08.2026

1.  Which country introduced Operation Economic Outcast aimed at Iran’s revenues, oil networks, and international trade connections?

Ans: United States

2.  Which Indian city entered the IWG 2026 Work From Anywhere Index with a score of 77?

Ans: Bengaluru

3.  In which city was the 25th India–UK Defence Consultative Group meeting conducted in August 2026?

Ans: New Delhi

4.  Who became the first French woman to carry out a spacewalk at the International Space Station?

Ans: Sophie Adenot

5.  Which state approved ₹18 lakh for building a new Government Primary School?

Ans: Rajasthan

6.  Where was the National Conclave on Tribal Languages and Museums inaugurated on August 24, 2026?

Ans: Bhubaneswar

7.  Which country entered into an MoU with India to enhance bilateral cooperation in telecommunications and ICT?

Ans: Japan

8.  At which location was the first Steering Committee meeting for the 57th International Film Festival of India (IFFI) held in August 2026?

Ans: New Delhi

9.  In which state was the NSG’s first Mahila Commando Conversion Course inaugurated?

Ans: Haryana

10. Who emerged victorious in the 2026 Formula 1 Dutch Grand Prix at Zandvoort?

Ans: Lando Norris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!