General Knowledge 02.10.2026

Questions & Answers

1. Special Drawing Rights (SDRs) are related to:
Answer: International Monetary Fund (IMF)

2. Which gas is available in the greatest quantity in the atmosphere?
Answer: Nitrogen

3. What is the number of permanent members of the UN Security Council?
Answer: 5

4. If the velocity of a body is doubled, what happens to its momentum?
Answer: Momentum doubles

5. What is the official language of the Government of India?
Answer: Hindi

6. Who was the first Indian to qualify for the Olympics?
Answer: Jyotirmoy Sikdar

7. The term ‘Double Fault’ is associated with which sport?
Answer: Tennis

8. Which of the following is NOT an example of an indirect tax?
Answer: Expenditure Tax

9. Who is the final authority to interpret the Constitution of India?
Answer: Supreme Court

10. In which part of the eye is the pigment that determines the colour of a person’s eyes located?
Answer: Iris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!