General Knowledge 07.09.2026

  1. The Borlaug Award is associated with which field?
    Answer: Agricultural Science
  2. In which year was the Sundarbans recognized as a Biosphere Reserve?
    Answer: 1989
  3. Which is the smallest neighbouring country of India?
    Answer: Maldives
  4. Which is the oldest fold mountain range in India?
    Answer: Aravalli Range
  5. Give an example of a wind-pollinated flower.
    Answer: Rice
  6. Where are the Pygmy tribes found?
    Answer: Congo/Zaire
  7. What is the name of the membrane covering the brain?
    Answer: Meninges
  8. Where is a silk research centre located in West Bengal?
    Answer: Berhampore
  9. During whose reign was the first coin introduced in India?
    Answer: Sher Shah Suri
  10. How many bones are there in each human hand?
    Answer: 27

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!