General Knowledge 09.08.2026

1. Who is the author of the book History of the Sikh Nation?
Ans: Cunningham

2. Who is known as the Manu of Modern India?
Ans: B. R. Ambedkar

3. What type of grassland is the Savanna?
Ans: Tropical grassland

4. Where is the headquarters of OPEC located?
Ans: Vienna

5. Where did the revolutionary movement in India first begin?
Ans: Maharashtra

6. What is Ukraine known as?
Ans: The Breadbasket of the World

7. When did the Right to Information Act come into effect?
Ans: 2005

8. Where were the first Paralympic Games held in 1960?
Ans: Rome

9. Where is Lake Manitoba located?
Ans: Canada

10. How many types of emergencies are mentioned in the Indian Constitution?
Ans: Three types

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!