General Knowledge 08.09.2026

  1. Which animal has purple-coloured blood?
    Answer: Roundworm
  2. What is the name of the smallest cell in the human body?
    Answer: Lymphocyte
  3. During whose reign was the famous Kumbh Mela of Allahabad started?
    Answer: Harshavardhana
  4. Harihara I was the king of which dynasty?
    Answer: Sangama Dynasty
  5. Digestion of which substance produces amino acids?
    Answer: Protein
  6. Who was the first Governor-General of British India?
    Answer: Warren Hastings
  7. In which unit is pressure measured?
    Answer: Pascal
  8. Which state ranks first in soybean production in India?
    Answer: Madhya Pradesh
  9. Which law governs the movement of air currents?
    Answer: Ferrel’s Law
  10. In which region is convectional rainfall most common?
    Answer: Equatorial Region

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!