General Knowledge 09.09.2026

1. Which of the following food grain crops occupies the largest part of the cropped area in India?

Ans: Rice.

2. The number of major languages, recognized in the Indian Union as official language, are

Ans: 22

3. The oldest rocks in India are reported from

Ans: Dharwar region, Karnataka

4. Punjab has a large number of inundation canals drawing water from

Ans: Sutlej river

5. In which state is Jog Falls located?

Ans: Karnataka

6. Which one of the following states does not form part of the Narmada basin?

Ans: Rajasthan

7. Which one among the following has the, largest shipyard in India?

Ans: Vishakhapatnam
8. “Loktak” is a

Ans: Lake

9. Which of the following is the deepest landlocked protected port?

Ans: Vishakhapatnam

10. The Proposed Sea way “Sethusamudram” is the canal passes through which sea-lanes?

Ans. Gulf of Mannar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!