General Knowledge 10.08.2026

1. In which state is Wular Lake located?
Ans: Jammu and Kashmir

2. Where is the Jute Research Centre located in West Bengal?
Ans: Barrackpore

3. What is the lower fixed point of the Celsius scale?
Ans: 0°C

4. What is the total number of lines of latitude on Earth?
Ans: 181

5. Who is the author of the novel Aranyer Din Ratri?
Ans: Sunil Gangopadhyay

6. When was East Bengal Club established?
Ans: 1 August 1920

7. Who founded the Amrita Bazar Patrika?
Ans: Shishir Kumar Ghosh

8. “Chena” is the name of agriculture practiced in which place?
Ans: Sri Lanka

9. Who founded the Indian Women’s University?
Ans: Dhondo Keshav Karve

10. Which metal is present in chlorophyll?
Ans: Magnesium

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!