General Knowledge 12.10.2026

1. In which country was the Muslim League established in 1906?

Answer: Dhaka

2. Which country is not a member of the G7?

Answer: Russia

3. Who established the Bijapur Sultanate?

Answer: Yusuf Adil Shah

4. In which city is the headquarters of ISRO situated?

Answer: Bengaluru

5. Who wrote the book My Presidential Years?

Answer: R. Venkataraman

6. Which of the following scientific fields is excluded from the Nobel Prize categories?

Answer: Mathematics

7. Where is the Naval Physical and Oceanographic Laboratory (NPOL) located?

Answer: Kochi, Kerala

8. Which ruler was given the title Purvapaschima Samudradishavara?

Answer: Karikala Chola

9. Which country’s Constitution influenced the inclusion of certain provisions in the Indian Constitution?

Answer: USA

10. Which institution serves as the highest tier of the Panchayati Raj system at the district level?

Answer: Zila Parishad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!