General Knowledge 13.07.2026

1. The __________ gas is used as an illuminating gas.

Ans: Propane

2. When did the Munda Rebellion take place?

Ans: 1899-1900

3. A biopsy is performed on—

Ans: With tissue from a living person

4. In which city was the first Asian Games held?

Ans: New Delhi

5. Which state in India has fully digitized its services?

Ans: Kerala

6. Which state has launched air taxi?

Ans: Haryana

7. What is the name of ‘Yarldong Jangbo’ in India?

Ans: Brahmaputra

8. Who was the finance minister of the Mughal Empire during Akbar’s reign?

Ans: Raja Todor Mall

9. Kautilya’s Arthashatra given us information about the ___administration

Ans: Maurya

10. Which one is not included in photochemical phase?

Ans: CO2 reduction

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!