Current Affairs 02.10.2026

1. Which country won the men’s kabaddi gold medal at the Asian Games 2026? 

Answer: India

2. When was the Council of Scientific and Industrial Research (CSIR) established? 

Answer: September 26, 1942

3. Which company exited Pine Labs by selling its entire 4.31% stake for ₹933.57 crore? 

Answer: Mastercard

4. Which space agency signed an agreement with ISRO to extend cooperation in human and robotic exploration? 

Answer: European Space Agency (ESA)

5. Which state declared drought in 265 talukas under Trigger-1 of the Drought Management Code, 2016? 

Answer: Maharashtra

6. Who won the silver medal in the men’s marathon at the Asian Games 2026? 

Answer: Sawan Barwal

7. Which rank did Delhi secure in the Oxford Economics Global Cities Index 2026? 

Answer: 268th

8. Who was appointed as the new Chairperson of the Central Board of Secondary Education (CBSE) in September 2026? 

Answer: Mandeep K Bhandari

9. Which country won the women’s kabaddi gold medal at the Asian Games 2026? 

Answer: India

10. Who signed the United Nations Convention against Cybercrime on behalf of India on September 25, 2026? 

Answer: S. Jaishankar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!