Questions & Answers
1. Special Drawing Rights (SDRs) are related to:
Answer: International Monetary Fund (IMF)
2. Which gas is available in the greatest quantity in the atmosphere?
Answer: Nitrogen
3. What is the number of permanent members of the UN Security Council?
Answer: 5
4. If the velocity of a body is doubled, what happens to its momentum?
Answer: Momentum doubles
5. What is the official language of the Government of India?
Answer: Hindi
6. Who was the first Indian to qualify for the Olympics?
Answer: Jyotirmoy Sikdar
7. The term ‘Double Fault’ is associated with which sport?
Answer: Tennis
8. Which of the following is NOT an example of an indirect tax?
Answer: Expenditure Tax
9. Who is the final authority to interpret the Constitution of India?
Answer: Supreme Court
10. In which part of the eye is the pigment that determines the colour of a person’s eyes located?
Answer: Iris